Auteursarchief: admin

Workshop de Zonnegroet

Ben je geïnteresseerd in yoga maar geen wekelijkse lessen buiten de deur willen of kunnen volgen, dan biedt deze workshop uitkomst.

Ook voor mensen die wel wekelijks lessen volgen en daarnaast ook thuis aan yoga willen doen, is de Zonnegroet een mooie aanvulling.

De Zonnegroet is een serie van 12 lichaamshoudingen die zó op elkaar zijn afgestemd dat het als één harmonieuze oefening gezien kan worden.

Deze oefeningenreeks stimuleert alle essentiële lichaamsfuncties, versterkt de spieren en heeft bovendien een gunstige uitwerking op de geestelijke vermogens.

De houdingen zijn niet moeilijk, vergen weinig tijd en je hoeft er bovendien niet de deur voor uit.

Eenmaal aangeleerd, biedt de Zonnegroet een eenvoudige maar uiterst heilzame manier om het hele systeem van lichaam en geest vitaal te houden.

In deze 2 uur durende workshop leer je alles over de zonnegroet.

Inhoud workshop:

  •   Uitleg over de filosofische achtergrond van de zonnegroet.
  •   De houdingen aanleren.
  •   Uitleg over de doorwerking van de houdingen.
  •   Ademtechniek tijdens de uitvoering van de houdingen.

Data:      februari 2020 (dag wordt z.s.m. bekend)
Tijd:        15:00-17:00
Kosten:   €18,50
Locatie:   Yogastudio JBM Woerden

Voor deelname aan de workshop of extra info, mail naar info@yogadhyana.nl.

Workshop Hormoon Yoga

Dit jaar ben ik begonnen met het geven van workshops Hormoon Yoga.
Veel vrouwen, van jong tot oud, kunnen last hebben van een verstoorde hormoonhuishouding.
Hormoon Yoga is specifiek gericht op het verhelpen van hormonaal gerelateerde problemen en klachten zoals PMS, ovariële cysten, menstruatie- en vruchtbaarheidsproblemen en overgangs klachten.

Deze unieke mix aan fysieke, energetische, mentale, en adem oefeingen (re)activeren de aanmaak van vrouwelijke hormonen in de eierstokken, schildklier, hypofyse en bijnieren.

De serie is ontwikkeld door Dinah Rodrigues en wordt sinds 1993 wereldwijd beoefend.

Zelf ben ik intensief met de serie begonnen om te ervaren of het ook zou helpen tegen migraine waar ik periodiek last van heb. Sinds ik de serie beoefen (sinds juli 2020), heb ik 2x een migraine aanval voelen opkomen maar de symptomen waren véél minder heftig: de aanvallen duurden aanzienlijk korter (6 i.p.v. 24 uur), waren minder intens en ook de bijkomede misselijkheid was minder. Ik ben daar heel blij mee! Bovendien is het een hele fijne serie om thuis te kunnen doen en waar je de rest van je leven baat bij hebt.

De eerst volgende workshop staat gepland op zaterdag 25 januari van 12:00-17:00 uur in de Brediushonk Woerden. In één dag leer je de hele serie. De workshop is inclusief warme lunch en handleiding. Voor meer informatie kijk op www.hormoonyoga.nl

Workshop Maan en Bioritme

maanagenda

De invloed van kosmische processen zoals het dag/nacht ritme en de wisseling der seizoenen is iedereen wel bekend. Dat ook de maan van grote invloed is op ons dagelijks leven, is minder bekend. De eeuwenoude kennis en mystieke wijsheid hieromtrent is helaas grotendeels in de vergetelheid geraakt.

In deze workshop maak je kennis met enkele basisprincipes:
over de invloed van de maanstanden op het lichaam en hoe deze kennis praktisch toe te passen op je dagelijkse bezigheden.
Hierdoor wordt een betere afstemming op het natuurlijk bioritme bereikt en een gezond functioneren van de hormoon-huishouding bevorderd.

Met de opgedane kennis  kun je direct al e.e.a. aan activiteiten inplannen. De maanagenda 2020 zal hierbij gebruikt worden en is op de dag zelf tegen een leuke korting te verkrijgen!

Naast deze inhoudelijke kennis, kun je meedoen aan  een korte serie yogaoefeningen gebaseerd op yogaserie  ‘De Maangroet’. Hier komen een aantal posities in voor die verband houden met de maan en kosmos: de maansikkel-, ster- en godin-houding. De houdingen worden in een rustige, doorgaande flow uitgevoerd. De workshop wordt afgesloten met een maanmeditatie.

Deze workshop zal op de volgende twee datum’s plaatsvinden:

Datum: zaterdag 18 januari 2020 (uitgebreide versie inclusief warme lunch)
Tijd: 11:00 – 14:30
Locatie: Yogastudio Down to Earth Harmelen
Kosten: €40
Tickets te koop via https://www.eventbrite.nl/e/tickets-workshop-hormonen-en-de-maan-85227332245

Datum: zaterdag 1 februari 2020 (kortere versie inclusief thee en zoetje)
Tijd: 14:30-17:00
Locatie: Yogastusio JBM Woerden
Kosten: €26,50
Aanmelden en betaling via https://www.jbm-woerden.nl/

Voor meer info mail of bel:
info@yogadhyana.nl   tel. 06.178.578.06