Nieuwsbrief april 2018

Dag allemaal,

springLente!
De lente is weer aangebroken en alles bruist!
Het voorjaarszonnetje en de frisse geuren en kleuren kunnen je in jubelstemming brengen. Als je door de vitaliteit en vernieuwing die de lente met zich meebrengt ook de zin en bereidheid voelt om te vernieuwen, zou je je kunnen afvragen welk aspect je in jezelf zou willen laten ‘ontkiemen’. Vaak moet je daar eerst iets voor loslaten; iets schrappen in je agenda of “nee” tegen een ander zeggen en daarmee“ja” tegen jezelf! Zomaar een idee.

Mediteren is een uitstekende methode om een idee te laten ontkiemen in je hoofd – om jezelf te vernieuwen van binnen uit. De afgelopen weken hebben we geoefend met meditatie technieken. Misschien dat je inmiddels ook thuis af en toe mediteert; houd vol en zie wat er groeit en bloeit!

yogamat-schoonmakenYogamatten en –kussens.

De yogamatten maak ik regelmatig schoon. Omdat er altijd wel tussen de 10 en 15 deelnemers zijn, ben ik hiermee wel een kwartier bezig. Daarom hierbij een vriendelijk verzoek aan jullie om in het vervolg na binnenkomst je eigen mat even schoon te maken. Ik zet hiervoor spullen neer: een sprayflacon met schoonmaakmiddel, een spons en een emmer water om de spons in uit te spoelen.
Zo start je iedere yogales op een frisse mat!

de-op-maankussenNiet alleen om op te mediteren is een kussen fijn, het biedt ook ondersteuning in diverse yogahoudingen of om onder het hoofd te leggen.

Dus neem een eigen (stevig) kussen mee naar de yogales!

 

Vakantie
Vanwege Hemelvaartsdag op donderdag 10 mei is er geen les. Donderdag 24 mei ben ik met vakantie. De les zal dan overgenomen worden door Marti de Ridder.
Op 5 juli is de laatste les vóór de zomerstop in gaat (12 juli t/m 2 augustus).

Zonnegroet en Maangroet

zonnegroetIn de eerste 3 maanden van dit jaar was in elke les de Zonnegroet opgenomen; steeds 3x. Omdat 1 Zonnegroet in feite bestaat uit 2 cycli (eerst met het rechterbeen naar achterstappen naar rennershouding gevolgd door een 2e ronde met eerst het linkerbeen wegstappen) heb je gemerkt dat je in slechts een paar minuten tijd je hele energieveld in beweging kunt zetten! Spoor jezelf aan om de Zonnegroet ook af en toe thuis of op vakantie te blijven doen zodat je de volgorde en de houdingen niet vergeet!

maangroetDe Zonnegroet is activerend, yang, mannelijk, uitdagend en meer naar voren gericht. De Maangroet is kalmerend, yin, vrouwelijk, naar binnen gekeerd.

 

 

Yogaverwendagen

buitenlesOok dit jaar organiseer ik weer een aantal yoga-verwendagen bij mij thuis. Op het programma staan zachte yoga- en QiGong oefeningen. Er is veel ruimte ingepland voor ontspanning en stilte. Tussendoor word je verwend met vers bereide drankjes en een vegetarisch lunchbuffet. Een cadeautje voor jezelf of iemand anders!

Datum 15 juli en 5 augustus.
Kosten € 60

Voor meer informatie, kijk op mijn website.

Ik wens iedereen een mooie lente toe!