Yoga en QiGong in Woerden

Qi (ook wel geschreven als Chi) kan omschreven worden als vitale levensenergie. De energetische basis van heel je systeem.
Deze vorm van energie stuurt alle biochemische processen aan in het lichaam.
QiGong is de beoefening van het opnemen van oer-Qi uit de natuur en uitwisselen met lichaamseigen Qi. 

Bewegen op een mooie plek in de buitenlucht, je verbinding met de natuur herstellen, is heel prettig en  heilzaam. 
QiGong is een combinatie van beweging en het richten van de aandacht. De aandacht wordt afwisselend naar binnen (lichaam/energetische centra) en naar buiten (de natuur / het groter geheel) gericht. Via de zintuigen en energetische centra al het goede uit de natuur opnemen en energetische rommel uit het lichaam loslaten. 

De bewegingen zijn vloeiend, langzaam en makkelijk te volgen. De ademhaling en beweging van de handen begeleiden en versterken het natuurlijke proces van energetische uitwisseling met binnen en buiten.  Een mooie, effectieve en eenvoudige manier om het zelfhelend vermogen te versterken.

In de beslotenheid van mijn eigen tuin verzorg ik deze QiGong sessies. Elke sessie duurt 3 kwartier en begint met wat warming-up en wordt afgesloten met een eind-meditatie die naar wens lopend, zittend of liggend wordt doorgebracht. Na afloop wordt er een kopje thee aangeboden.

In de periode maart t/m november worden deze lessen aangeboden en gaan door als het weer het toelaat. 

Zaterdagen van 8:45 – 9:30
Locatie:
Landgoed Linschoten, Haardijk 16
Kosten:
€5 per les

 

QiGong buiten