Yoga en QiGong in Woerden

Qi (ook wel geschreven als Chi) kan omschreven worden als vitale levensenergie. Deze vorm van energie stuurt alle biochemische processen aan in het lichaam. Het maakt dat je ademt, voelt, en emoties kunt ervaren. Qi is de energetische basis die maakt dat je leeft en maakt tot wat en wie jij bent. Naast deze lichaamseigen Qi is er ook een vorm van ongedifferentieerde, oer-Qi, aanwezig in de natuur. Gong kan vertaald worden als beoefening of leerweg. 

QiGong is de beoefening in het uitwisseling tussen oer-Qi uit de natuur en lichaamseigen Qi. Het is een methode gericht op herstel en genezing en wordt al eeuwenlang met succes toegepast. Deze vorm van genezing is gebaseerd op het principe dat oer-Qi kan transformeren naar een  substantie dat nodig is voor herstel. Het aantrekken van oer-qi gebeurt door een combinatie van beweging en het richten van aandacht.

Het is heel fijn en bijzonder heilzaam om buiten, in de natuur, QiGong te beoefenen. Kom het zelf ervaren op de buitenlessen QiGong die ik verzorg in de beslotenheid van mijn eigen tuin.

qigong buiten

Lesrooster buitenlessen

Zaterdagochtenden van 8:45 – 9:30
Locatie: Landgoed Linschoten, Haardijk 16
Kosten: €5 per les

De lessen worden aangeboden vanaf zaterdag 2 april t/m 1 november en gaan door als het weer het toelaat.

Op de vrijdagen vóór de les wordt een mail verstuurd of het doorgaat