Docente

In juni 2009 heb ik de 4-jarige opleiding tot yogadocent afgerond aan het Yogacentrum Utrecht o.l.v. Rob Obermeyer. Deze opleiding is erkend door de Vereniging voor Yogadocenten Nederland (VYN).

De naam Dhyana betekent in het Sanskriet (de taal van het oude Indië) meditatie en is gekozen als naam voor mijn praktijk omdat meditatie een belangrijk onderdeel van yoga uitmaakt èn omdat de klank overeenkomt met die van mijn eigen naam!

Op relatief late leeftijd ben ik met yoga begonnen; 45 was ik toen ik aan de 4-jarige opleiding in Utrecht begon. Ik was in een levensfase beland waarop het besef doordrong van de betrekkelijkheid van de dingen die gebeuren. Ik was toe aan een andere levenshouding.
Ook wilde ik meer weten over Oosterse filosofie en holistische geneeswijzen. Geheel intuïtief koos ik voor yoga. Inmiddels is yoga voor mij een manier van leven geworden, want yoga is veel meer dan lichaamshoudingen doen. Yoga richt zich op alle niveaus van het mens-zijn: lichaam, geest en ziel.

Sinds 2015 heeft ook QiGong mijn interesse – een bewegingsleer uit de traditionele Chinese geneeskunde. Ook Qigong elementen integreer ik in mijn lessen.

Ik ben blij dat ik yoga heb ontdekt! Evenzo mooi vind ik het als deelnemers blijven terugkomen omdat ze zelf ervaren dat yoga een fijne vorm van zelfzorg is.

Bijscholingen en workshops:

jan. 2011 Feldenkraisyoga (yoga op stoelen) – Ria Heuvelman

okt. 2011 ‘Patanjali in de yogales’ – Jackie Holterbosch

nov. 2011 Intuïtief werken met klankschalen Coen Tuerlings / 

mei 2012 Workshop Sampoorna yoga – Brahmadev

feb. 2013 Workshop Vinyasa flow – Annemarie Hiemstra

april 2013 Workshop Adem – Marijke Ludwig

nov. 2013  Bijscholing Adem – Willy Oudejans

okt. 2014  Hormoon Yoga – Lizzy Wakefield

aug. 2015 QiGong workshop – Saskia Furst

juni 2016 Ayurveda en constitutie yoga – Robert Swami Persaud

juni 2016 Do-In Yoga – Lilian Kluivers

juni 2016 Patanjali theorie en praktijk – Maria Clicteur

okt 2018 Chi Neng QiGong – teacher Lu & teacher Wang

mei 2019  Yin yoga – Jose de Groot

juni 2019 Omgaan met pijn – Danielle Bersma

mei 2023 Workshop Tai Chi – Jaap Schaap