Stoelyoga

Stoelyoga is de meest makkelijke en laagdrempelige vorm van yoga en is daarom vooral geschikt als yoga voor ouderen. Iedereen kan meedoen, ongeacht leeftijd of conditie.  Deze milde vorm van yoga wordt zittend op of staand bij een stoel beoefend. Het is een ontspannende bewegingsvorm die een positieve uitwerking heeft op pijn, stijfheid en bewegingsbeperkingen.  Ook oefeningen ter verbetering van het evenwicht, concentratievermogen en geheugen komen aan bod. Voor geestelijke ontspanning worden ademhalingstechnieken en meditatie ingezet.

Mensen die kampen met chronische aandoeningen zoals rugpijn, reuma, en artrose,  is deze vorm van yoga zeer aan te raden. Rekening houdend met de beperkingen, kan de levenskwaliteit verbeteren.

Ook voor oudere mensen voor wie andere bewegingsvormen of yoga op de mat te belastend zijn, biedt stoelyoga uitkomst.  Bij het ouder worden verandert het lichaam geleidelijk wat gepaard gaat met ongemak. Dat geldt voor iedereen. Het fijne van ouder worden is dat je meer tijd voor jezelf krijgt, dus dit is het juiste moment om nieuwe bezigheden te ontplooien en vooral voor jezelf te zorgen. Vaak wordt gedacht dat yoga niet meer kan op hogere leeftijd vanwege de overheersende nadruk op moeilijke houdingen die je tegenkomt in de media. Met stoelyoga oefeningen wordt rekening gehouden met individuele beperkingen. Het is een uitstekende manier om het verouderingsproces te vertragen en meer vitaliteit op te bouwen.  

Bekijk hier een inspirerend filmpje van ouderen die aan stoelyoga doen:

Ook Qigong elementen integreer ik in mijn lessen.  Qigong is een bewegingsleer uit de traditionele Chinese geneeskunde. Qi (of Chi) staat voor vitale levensenergie en gong voor discipline, oefening en doorzettingsvermogen.  Het zijn zachte, langzame en gracieuze bewegingen.
Zowel stoelyoga- als Qigong-oefeningen  bevorderen de kwaliteit en circulatie van Qi.  

yoga op stoelen

Lestijden, locaties en tarieven

Maandagmiddag 15:30-16:30
Brediushonk Woerden.
Dinsdagochtend 9:45 – 10:30 en 11:00-11:45
Wijkcentrum de Plint Woerden.

Stoelyoga uitproberen in een proefles? Neem dan contact op met Diana Horsman.
Tel. 06.178.578.06 of mail naar info@yogadhyana.nl

Lestarieven

Proefles €5.00

10-rittenkaart € 65
Een 10-rittenkaart biedt de vrijheid om mee te doen wanneer het je uitkomt.
Bij elke deelgenomen les wordt een kruisje op de kaart gezet.