Categorie archief: Uncategorized

Nieuwsbrief januari 2019

Beste yogi’s,

yogastatisticsHet afgelopen jaar is yoga volop in de publieke belangstelling geweest en dat is goed nieuws! Inmiddels beoefenen meer dan 1,5 miljoen Nederlanders yoga en daarmee staat yoga op de tweede plaats van meest beoefende sport (fitness staat op nummer één).
En de belangstelling voor yoga groeit nog steeds. Dat yoga steeds meer aan populariteit wint, heeft o.a. te maken met het toenemende aantal mensen dat stress en onrust ervaart in combinatie met een groeiende belangstelling voor een yoga-and-stressgezonde levensstijl. Ook het toenemende aantal onderzoeken naar de relatie tussen yoga en gezondheid dragen bij aan deze ontwikkeling.

Het verheugt mij dat deze groeiende belangstelling ook voor mijn yogalessen geldt: in 2018 zijn er vijf nieuwe deelnemers bij gekomen op de donderdagavond. Daarmee is het aantal deelnemers inmiddels te groot om in één groep onder te brengen. Per 10 januari zal er daarom een tweede les bijkomen op de donderdagavond. De nieuwe lestijden worden:

  • 19:00 – 20:15
  • 20:30 – 21:45

Het overgrote deel van jullie heeft al aangegeven voorkeur voor de tweede les te hebben. Als het af en toe zo uitkomt, kan uiteraard aan de eerste les worden meegedaan. Om deze nieuwe les onder de aandacht van een nieuw publiek te brengen, wijs ik jullie op de mogelijkheid om een cadeaubon voor 2 proeflessen aan te schaffen. Een leuk cadeautje voor iemand die kennis wil maken met yoga. Prijs: €10. Deze is op aanvraag verkrijgbaar. Bel of mail (zie voor contactgegevens tabblad ‘Contact’ op deze website).

knipsel-cadeaubon

Tarieven

Vanwege de verhoging van het lage BTW-tarief waaronder ook Hatha yoga valt, ben ik genoodzaakt om een kleine verhoging van de lestarieven door te voeren. De nieuwe tarieven zijn te vinden op deze website onder het tabblad ‘Tarieven’.

Workshop ‘Leven in harmonie met de maan’

maanagendaOp zaterdag 26 januari staat deze workshop gepland.
Voor meer informatie, kijk op mijn website onder tabblad ‘Activiteiten’.

Workshop Maan en Hormonen

maanagenda

De invloed van kosmische processen zoals het dag/nacht ritme en de wisseling der seizoenen is iedereen wel bekend. Dat ook de maan van grote invloed is op ons dagelijks leven, is minder bekend. De eeuwenoude kennis en mystieke wijsheid hieromtrent is helaas grotendeels in de vergetelheid geraakt.

In deze workshop maak je kennis met enkele basisprincipes:
over de invloed van de maanstanden op het lichaam en hoe deze kennis praktisch toe te passen op je dagelijkse bezigheden.
Hierdoor wordt een betere afstemming op het natuurlijk bioritme bereikt en een gezond functioneren van de hormoon-huishouding bevorderd.

Met de opgedane kennis  kun je direct al e.e.a. aan activiteiten inplannen. De maanagenda 2020 zal hierbij gebruikt worden en is op de dag zelf tegen een leuke korting te verkrijgen!

Naast deze inhoudelijke kennis, kun je meedoen aan  een korte serie yogaoefeningen gebaseerd op yogaserie  ‘De Maangroet’. Hier komen een aantal posities in voor die verband houden met de maan en kosmos: de maansikkel-, ster- en godin-houding. De houdingen worden in een rustige, doorgaande flow uitgevoerd.

Datum: zaterdag 18 januari 2020
Tijd: 11:00 – 14:30
Locatie: Yogastudio Down to Earth Harmelen
Kosten: €40 (inclusief warme lunch)
Tickets te koop via https://www.eventbrite.nl/e/tickets-workshop-hormonen-en-de-maan-85227332245

Voor meer info mail of bel:
info@yogadhyana.nl   tel. 06.178.578.06

Dagretraite Yoga en QiGong

Een dag voor jezelf; even niets ….
zachte yoga- en QiGong oefeningen in de buitenlucht…
verwend worden met heerlijke vegetarische
hapjes… veel ruimte voor stilte en rust….
spreekt dit je aan?
Kom dan naar een dagretraite op Landgoed Linschoten
!

Programma:

10:30  ontvangst met koffie/thee en lekkers
zachte yoga (groepsles)
vegetarisch lunchbuffet
rust of wandelen in stilte
Qi Gong (groepsles)
rust of wandelen in stilte
16:00   thee en afsluiting

Data:   zondag 30 juni, 11 augustus en 1 september 
Tijd:     10:30 – 16:00
Adres:  Haardijk 16 Linschoten
Kosten: €60

Aanmelden kan per mail info@yogadhyana.nl of telefonisch 06.178.578.06